A cukorborsóról
sikerült az utolsó adag termést is leszedni. Ahhoz képest hogy csak egyetlen
2,5 méteres sorba vetettünk nagyon szépen produkált, összesen majdnem 2
kilogrammot hozott. Bármennyire is szeretjük a zöldséget hirtelen ebből sem
tudunk ekkora mennyiséget elfogyasztani. A cukorborsó konzerválására a legjobb
módszer a fagyasztás.
A cukorborsót először
is megtisztítjuk, lehúzzuk a borsóhüvely alsó és felső részéről a szálas részt
(mint mikor zöldbabot pucolunk), majd megmossuk.
Egy tiszta lábasba
vajat teszünk és kis lángon felolvasztjuk. Fontos a kis láng különben a vaj
szerkezete megváltozik. A felolvasztott vajba beleforgatjuk a cukorborsót és
szép lassan megfuttatjuk rajta.
Látni fogjuk, ahogy
a hüvelyek élénkzölddé válnak, és ha megkóstoljuk, akkor érezzük, ahogy a hő
előcsalogatta a cukorborsó édességét. Ha félig megpuhult a cukorborsó, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. Fagyasztózacskóba,
vagy műanyagedénybe téve lefagyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése