Keresés ebben a blogban

2014. június 9., hétfő

A cukorborsó fagyasztása

A cukorborsóról sikerült az utolsó adag termést is leszedni. Ahhoz képest hogy csak egyetlen 2,5 méteres sorba vetettünk nagyon szépen produkált, összesen majdnem 2 kilogrammot hozott. Bármennyire is szeretjük a zöldséget hirtelen ebből sem tudunk ekkora mennyiséget elfogyasztani. A cukorborsó konzerválására a legjobb módszer a fagyasztás.



A cukorborsót először is megtisztítjuk, lehúzzuk a borsóhüvely alsó és felső részéről a szálas részt (mint mikor zöldbabot pucolunk), majd megmossuk.
 Egy tiszta lábasba vajat teszünk és kis lángon felolvasztjuk. Fontos a kis láng különben a vaj szerkezete megváltozik. A felolvasztott vajba beleforgatjuk a cukorborsót és szép lassan megfuttatjuk rajta.




Látni fogjuk, ahogy a hüvelyek élénkzölddé válnak, és ha megkóstoljuk, akkor érezzük, ahogy a hő előcsalogatta a cukorborsó édességét. Ha félig megpuhult a cukorborsó, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. Fagyasztózacskóba, vagy műanyagedénybe téve lefagyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése