Az utolsó adag spenótomat lasagne készítésére használtam fel.
Hozzávalók:
25 dkg lasagne tészta (házi, durumlisztből)
20 dkg natúr krémsajt
15 dkg reszelt sajt
2,5 dl tejföl
1 fej vöröshagyma, finomra vágva
3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
1 evőkanál vaj
só, fehér bors, szerecsendió
A hagymát finomra vágtam, majd olívaolajon
üvegesre pirítottam, hozzáadtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát és együtt
dinszteltem. A fagyasztott spenótleveleket is hozzáraktam, majd együtt főztem,
amíg a spenót meg nem puhult, az íze kedvéért sóztam és szerecsendióztam.
A vajat
megolvasztottam, s hozzáadtam a krémsajtot és a tejfölt, majd a fűszereket és
lassú tűzön megolvasztottam, amíg krémes szószt nem kaptam.
Közben a jénait kivajaztam, majd
elkentem benne egy kis sajtszószt, s így raktam rá az első tésztalapokat.
Rá a
sajtszószt, arra a spenótot, végül a tésztát. Kb. háromszor tudtam
megismételni. Végül sajtszósszal és reszelt sajttal zártam az egészet. Az
előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Rögtön lehet tálalni! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése