Keresés ebben a blogban

2014. június 5., csütörtök

Spenótos lasagne

Az utolsó adag spenótomat lasagne készítésére használtam fel. 
Hozzávalók:

25 dkg lasagne tészta (házi, durumlisztből)
20 dkg natúr krémsajt
15 dkg reszelt sajt
2,5 dl tejföl
1 fej vöröshagyma, finomra vágva
3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
1 evőkanál vaj
só, fehér bors, szerecsendió


A hagymát finomra vágtam, majd olívaolajon üvegesre pirítottam, hozzáadtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát és együtt dinszteltem. A fagyasztott spenótleveleket is hozzáraktam, majd együtt főztem, amíg a spenót meg nem puhult, az íze kedvéért sóztam és szerecsendióztam. 

A vajat megolvasztottam, s hozzáadtam a krémsajtot és a tejfölt, majd a fűszereket és lassú tűzön megolvasztottam, amíg krémes szószt nem kaptam.


Közben a jénait kivajaztam, majd elkentem benne egy kis sajtszószt, s így raktam rá az első tésztalapokat. 

Rá a sajtszószt, arra a spenótot, végül a tésztát. Kb. háromszor tudtam megismételni. Végül sajtszósszal és reszelt sajttal zártam az egészet. Az előmelegített sütőben pirosra sütöttem. 

Rögtön lehet tálalni!J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése