Még mindig tombol a patisszon szezon, ezért ma egy klasszikusat készítettem belőle. Patisszon főzelék, a feltét pedig baconös tojástortácska. Mivel több napra, és több emberre főztem, ezért az arányok tetszés szerint variálhatóak.
Hozzávalók:
1 fej hagyma
1,5 kg patiszon
liszt, tejföl, olaj, kicsi víz
12 szelet bacon és 12 db tojás
só, bors, borsikafű és tárkony
Elkészítés:
A hagymát felszeleteltem, a patisszont megtisztítottam és feldaraboltam.
Közben muffin formába elhelyezem, kis kosárkákat formázva a baconszeleteket, beleütöm a tojásokat.
Előmelegített sütőbe, lassan megsütöm őket.A hagymát olajon megfuttatom, majd hozzárakom a patisszon darabokat, megdinsztelem őket.
Közben muffin formába elhelyezem, kis kosárkákat formázva a baconszeleteket, beleütöm a tojásokat.
Előmelegített sütőbe, lassan megsütöm őket.A hagymát olajon megfuttatom, majd hozzárakom a patisszon darabokat, megdinsztelem őket.
Végül fedő alatt megpárolom. Ha kész sózom, borsozom, lisztes tejfölös habarással behúzom és összeturmixolom. Végül ízlés szerint a borsikafűvel és a tárkonnyal ízesítem.
Utóirat:
A kosárka recept nem mindig sikerül. Bevallom őszintén, hogy a legjobb, ha szilikonos tepsibe süti ki az illető, mert a tojás képes arra, hogy tapadásmentes felületre is ráégjen. Mindenképpen a szilikonos megoldást javaslom, vagy ha ez nem megoldható, akkor kb. 1 óra alatt tisztára lehet súrolni az edényt. :S
Utóirat:
A kosárka recept nem mindig sikerül. Bevallom őszintén, hogy a legjobb, ha szilikonos tepsibe süti ki az illető, mert a tojás képes arra, hogy tapadásmentes felületre is ráégjen. Mindenképpen a szilikonos megoldást javaslom, vagy ha ez nem megoldható, akkor kb. 1 óra alatt tisztára lehet súrolni az edényt. :S
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése