Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 1., péntek

Patisszon főzelék baconös tojástortácskával

Még mindig tombol a patisszon szezon, ezért ma egy klasszikusat készítettem belőle. Patisszon főzelék, a feltét pedig baconös tojástortácska. Mivel több napra, és több emberre főztem, ezért az arányok tetszés szerint variálhatóak. 

Hozzávalók:
1 fej hagyma
1,5 kg patiszon
liszt, tejföl, olaj, kicsi víz
12 szelet bacon és 12 db tojás
só, bors, borsikafű és tárkony

Elkészítés:

A hagymát felszeleteltem, a patisszont megtisztítottam és feldaraboltam.

Közben muffin formába elhelyezem, kis kosárkákat formázva a baconszeleteket, beleütöm a tojásokat.

Előmelegített sütőbe, lassan megsütöm őket.A hagymát olajon megfuttatom, majd hozzárakom a patisszon darabokat, megdinsztelem őket.

Végül fedő alatt megpárolom. Ha kész sózom, borsozom, lisztes tejfölös habarással behúzom és összeturmixolom. Végül ízlés szerint a borsikafűvel és a tárkonnyal ízesítem.

Utóirat:

A kosárka recept nem mindig sikerül. Bevallom őszintén, hogy a legjobb, ha szilikonos tepsibe süti ki az illető, mert a tojás képes arra, hogy tapadásmentes felületre is ráégjen. Mindenképpen a szilikonos megoldást javaslom, vagy ha ez nem megoldható, akkor kb. 1 óra alatt tisztára lehet súrolni az edényt. :S 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése