Keresés ebben a blogban

2014. május 26., hétfő

Epres-joghurtos sajtkrémtorta (sütés nélkül)

A kert ismét bőségesen ontotta magából illatos, gyönyörű, mélypiros bogyóit. Nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy elkészítsem gyereknapra ezt az ínycsiklandozó tortát. A megadott mennyiségekhez egy 26 cm-es átmérőjű tortaformát vettem alapul.

 Hozzávalók:

A torta alapjához:

20 dkg ledarált édes keksz (ízlés szerint lehet kakaós keksz is)
10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

50 dkg mascarpone krémsajt
40 dkg natúr joghurt
2 dl 30%-os habtejszín
Fél üveg eperlekvár
4 púpozott teáskanál zselatinpor



A díszítéshez:

70 dkg megmosott, leszárazott eper
1 tasak piros színű tortazselé

A torta alapjához összekeverjük a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 

Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém. A krémsajtot összekeverjük a joghurttal, majd felverjük a tejszínhabot, és azt is óvatosan belekeverjük. 

Ezután belekerül az eperlekvár. Ízlés szerint lehet kevesebbet és többet is bele tenni. 

Kevés vízzel felolvasztjuk a zselatinport, majd ha kissé meghűlt szedünk bele egy kis krémet, elkeverjük és ezt a zselatinos masszát öntjük vissza az összes krémhez. Elővesszük a tortaalapot a hűtőből és beleöntjük a krémet a formába. 

Visszatesszük a hűtőbe és 3-4 órát dermedni hagyjuk.

 Eközben megmossuk és leszárazzuk az epret. Bevallom ezek az eprek nem voltak olyan óriásiak, mint amiket mostanában a boltokban lehet kapni, de nagyon intenzív volt az illata és az íze. J Nem tudtam megállni, hogy ne szemezgessek a díszítésből. A megmaradt epreket szeletekre vágtam, és szépen elrendeztem a krém tetején.

A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítettem, majd az eprekre öntöttem. Ismét visszatettem a tortát a hűtőbe 1-2 órára. És íme a végeredmény!

1 megjegyzés: