A kert ismét bőségesen ontotta magából illatos, gyönyörű,
mélypiros bogyóit. Nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy elkészítsem
gyereknapra ezt az ínycsiklandozó tortát. A megadott
mennyiségekhez egy 26 cm-es átmérőjű tortaformát vettem alapul.
A torta alapjához:
20 dkg ledarált édes keksz (ízlés szerint lehet kakaós
keksz is)
10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
50 dkg mascarpone krémsajt
40 dkg natúr joghurt
2 dl 30%-os habtejszín
Fél üveg eperlekvár
4 púpozott teáskanál zselatinpor
A díszítéshez:
70 dkg megmosott, leszárazott eper
1 tasak piros színű tortazselé
A torta alapjához összekeverjük a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd
belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém. A krémsajtot összekeverjük a joghurttal, majd felverjük
a tejszínhabot, és azt is óvatosan belekeverjük.
Ezután belekerül az
eperlekvár. Ízlés szerint lehet kevesebbet és többet is bele tenni.
Kevés
vízzel felolvasztjuk a zselatinport, majd ha kissé meghűlt szedünk bele egy kis
krémet, elkeverjük és ezt a zselatinos masszát öntjük vissza az összes krémhez. Elővesszük a tortaalapot a hűtőből és beleöntjük a krémet
a formába.
Visszatesszük a hűtőbe és 3-4 órát dermedni hagyjuk.
Eközben megmossuk és leszárazzuk az epret. Bevallom ezek
az eprek nem voltak olyan óriásiak, mint amiket mostanában a boltokban lehet
kapni, de nagyon intenzív volt az illata és az íze. J Nem tudtam megállni, hogy ne szemezgessek a díszítésből. A megmaradt
epreket szeletekre vágtam, és szépen elrendeztem a krém tetején.
A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítettem, majd az eprekre
öntöttem. Ismét visszatettem a tortát a hűtőbe 1-2 órára. És íme a végeredmény!
Finom!
VálaszTörlés