2014. augusztus 9., szombat
Fűszeres aszalt paradicsomos sült csirkemell
Ma egy igazán különleges ízbombát sikerült készíteni. Ehhez a menühöz aszalt paradicsom őrleményt készítettem, a köret pedig cukkinis patisszon főzelék (itt ) volt. Igazán laktató, finom és egészséges menüt sikerült összeállítani.
A csirkemell receptje (3 főre):
2 nagyobb csirkemell
20 g aszalt paradicsom, őrölbe
5 gerezd fokhagyma (felvágva)
6 levél bazsalikom
só, olívaolaj, vaj
Elkészítés:
A csirkemellről levágtam a szívrészt, majd óvatosan felszúrtam egy éles késsel. Elkészítettem a tölteléket.
Az aszalt paradicsom felét, felvágott fokhagymát, bazsalikomlevelet, olívaolajat és egy kevés vajat összepépesítek botmixerrel.
Ezt követően óvatosan betöltöm a felszúrt csirkemellekbe, majd a maradék aszalt paradicsom őrleménnyel beszórom, megsózom és végül egy kevés olajjal meglocsolom.
A sütőben megsütöm, ügyelve arra, hogy ki ne száradjon a csirkemell. A főzelék mellé tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése