Keresés ebben a blogban

2014. július 13., vasárnap

Barackos- kakaós lepény tojáshabbal



Mivel itt a barackszezon, ezért szerettem volna meglepni egy reggeli barackos finomsággal a kis családomat. A végeredmény elképesztően jól sikerült, kb. délutánra semmi sem maradt a süteményből. :D






Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg cukor
5 tojás
20 dkg Graham búzaliszt
3-4 evk kakaó por (20%-os)
1 kiskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
kb. 60 dkg sárgabarack

Elkészítés

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 4 tojásfehérjét és egy egész tojást.

A lisztet a kakaóporral, a sütőporral szépen összedolgozzuk, majd az egészet a vajas masszával összekeverjük. Én egy sütőpapírral kibélelt tortaformában öntöttem a kemény masszát és cukrászlapát segítségével elegyengettem. 

A tetejére félbevágott sárgabarackot, vagy barackkonzervet helyezünk.

Az előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük a tésztát. Ezalatt a tojásfehérjét keményre felverjük robotgép segítségével. A végén adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a citromhéjat (elhagyható), majd még keverjük egy kicsit.

Az elősütött süteményre óvatosan ráhelyezzük a tojáshabot, megdíszítjük és kb. 10-15 percig sütjük.

Az elzárt sütőben hagyjuk hűlni, hogy ne essen össze a hab. Melegen és hidegen egyaránt lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése