Mivel itt a barackszezon, ezért szerettem volna meglepni egy reggeli barackos finomsággal a kis családomat. A végeredmény elképesztően jól sikerült, kb. délutánra semmi sem maradt a süteményből. :D
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
5 tojás
20 dkg Graham búzaliszt
3-4 evk kakaó por (20%-os)
1 kiskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
kb. 60 dkg sárgabarack
Elkészítés
A lisztet a kakaóporral, a sütőporral szépen összedolgozzuk, majd az egészet a vajas masszával összekeverjük. Én egy sütőpapírral kibélelt tortaformában öntöttem a kemény masszát és cukrászlapát segítségével elegyengettem.
A tetejére félbevágott sárgabarackot, vagy barackkonzervet helyezünk.
Az előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük a tésztát. Ezalatt a tojásfehérjét keményre felverjük robotgép segítségével. A végén adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a citromhéjat (elhagyható), majd még keverjük egy kicsit.
Az elősütött süteményre óvatosan ráhelyezzük a tojáshabot, megdíszítjük és kb. 10-15 percig sütjük.
Az elzárt sütőben hagyjuk hűlni, hogy ne essen össze a hab. Melegen és hidegen egyaránt lehet tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése