Sikerült
leszedni az első cukorborsó terméseket, ezért egy gyors, finom és egészséges
tésztát készítettünk belőle. A tészta is házi készítésű, tehát abszolút saját
termékről van szó.
Hozzávalók:
20
dkg sonka
30
dkg cukorborsó (megmosva, leszárazva)
200
ml 10%-os tejszín (lehet magasabb zsírtartalommal is, akkor krémesebb)
kevés
vaj
némi
tej
2
zsályalevél, só, bors
50
dkg friss tagliatelle
A
sonkát metéltre vágom, majd a felforrósított vajon megsütöm.
Mielőtt teljesen
átsülne hozzáadom a cukorborsót, s együtt dinsztelem.
Amint
félpuha a borsó felöntöm a tejszínnel, megfűszerezem és összefőzöm.
A borsót puhulásáig főzöm. Amennyiben elpárologna a tejszín, tejjel felengedem, hogy
szaftos legyen. Ügyelni kell arra, hogy ne legyen túl híg, ugyanakkor meg kell
őrizni a ragu krémes állagát. Végül a frissen kifőzött tagliatelle-vel
tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése