Keresés ebben a blogban

2014. május 31., szombat

Sonkás- cukorborsós tagliatelle

Sikerült leszedni az első cukorborsó terméseket, ezért egy gyors, finom és egészséges tésztát készítettünk belőle. A tészta is házi készítésű, tehát abszolút saját termékről van szó.






Hozzávalók:

20 dkg sonka
30 dkg cukorborsó (megmosva, leszárazva)
200 ml 10%-os tejszín (lehet magasabb zsírtartalommal is, akkor krémesebb)
kevés vaj
némi tej
2 zsályalevél, só, bors

50 dkg friss tagliatelle

A sonkát metéltre vágom, majd a felforrósított vajon megsütöm. 

Mielőtt teljesen átsülne hozzáadom a cukorborsót, s együtt dinsztelem.



Amint félpuha a borsó felöntöm a tejszínnel, megfűszerezem és összefőzöm. 

A borsót puhulásáig főzöm. Amennyiben elpárologna a tejszín, tejjel felengedem, hogy szaftos legyen. Ügyelni kell arra, hogy ne legyen túl híg, ugyanakkor meg kell őrizni a ragu krémes állagát. Végül a frissen kifőzött tagliatelle-vel tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése