Keresés ebben a blogban

2014. május 8., csütörtök

Spenótos tészta

Sajnos eddig csak nagyon ritkán sikerült friss spenóthoz jutni, így eddig be kellett érnem a passzírozott, mirelit verzióval. A kertnek hála sikerült egy nagyon ütős spenótos tésztát főzni a héten. Nem tudom, hogy miért keltik a világban a spenót rossz hírét, de frissen, jól elkészítve ennél jobb ízbombát el sem tudok képzelni. Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

kb. 300-400 g friss, egészséges, többször megmosott spenótlevél
200 ml 30%-os tejszín (nem főző, hanem hab)
kevés olívaolaj
3 gerezd lereszelt, vagy pépesített fokhagyma
fél fej vöröshagyma apróra vágva
fehér bors, frissen reszelt szerecsendió, csipet só
spagetti tészta (házi, ha lehet )

Első lépésként a sóskához hasonlóan eltávolítottam a spenót szárát, majd alaposan átmostam. 

Közben a finomra vágott vöröshagymát a felforrósított olívaolajon üvegesre pároltam, majd megfuttattam rajta a fokhagymát. 

Kb. 1-2 percig, mert a fokhagyma a forró olaj hatására megkeseredik. 

Ezt követően az edénybe raktam a spenótleveleket, s addig kavartam, míg egy kicsit összeesett. Végül felöntöttem a tejszínnel és kb. 10 percig beforraltam. Végül a fenti fűszerekkel megfűszereztem. 


Közben a bő vízben (nem sóztam, mert házi készítésű volt a spagetti) kifőztem a tésztát, s közvetlenül a forró mártásra szedtem, s kb. 10 percig állni hagytam.


A végeredmény egy isteni tészta. A mártást felszívta a spagetti, így egy tényleg izgalmas íz és esztétikai élménynek lehettünk arra a röpke 10 percre szem, íz és fültanúi.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése