Sajnos
eddig csak nagyon ritkán sikerült friss spenóthoz jutni, így eddig be kellett
érnem a passzírozott, mirelit verzióval. A kertnek hála sikerült egy nagyon
ütős spenótos tésztát főzni a héten. Nem tudom, hogy miért keltik a világban a
spenót rossz hírét, de frissen, jól elkészítve ennél jobb ízbombát el sem tudok
képzelni. Lássuk
a receptet!
Hozzávalók:
kb.
300-400 g friss, egészséges, többször megmosott spenótlevél
200
ml 30%-os tejszín (nem főző, hanem hab)
kevés
olívaolaj
3
gerezd lereszelt, vagy pépesített fokhagyma
fél
fej vöröshagyma apróra vágva
fehér
bors, frissen reszelt szerecsendió, csipet só
spagetti
tészta (házi, ha lehet )
Első
lépésként a sóskához hasonlóan eltávolítottam a spenót szárát, majd alaposan
átmostam.
Közben a finomra vágott vöröshagymát a felforrósított olívaolajon
üvegesre pároltam, majd megfuttattam rajta a fokhagymát.
Kb. 1-2 percig, mert a
fokhagyma a forró olaj hatására megkeseredik.
Ezt követően az edénybe raktam a
spenótleveleket, s addig kavartam, míg egy kicsit összeesett. Végül felöntöttem
a tejszínnel és kb. 10 percig beforraltam. Végül a fenti fűszerekkel
megfűszereztem.
Közben a bő vízben (nem sóztam, mert házi készítésű volt a
spagetti) kifőztem a tésztát, s közvetlenül a forró mártásra szedtem, s kb. 10
percig állni hagytam.
A
végeredmény egy isteni tészta. A mártást felszívta a spagetti, így egy tényleg
izgalmas íz és esztétikai élménynek lehettünk arra a röpke 10 percre szem, íz
és fültanúi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése