A héten felszedtük az
utolsó retkeket, ezért egy ízletes reteklevest készítettem. Tudom, hogy elég
bizarr a neve, de nagyon finom lett.
Hozzávalók:
2 csomag retek (kb. 10
darab, nagyobb esetén, egyébként ízlés szerint)
1 liter csirke alaplé
1 kisebb krumpli
Tejföl (annyi, hogy behúzza,
de ne legyen domináns az íze)
Só, fehérbors
Elkészítése:
A retkeket megtisztítjuk, megmossuk, a krumplit
félbevágjuk és vékony szeletekre szeletlejük.
Az egészet beletesszük az
alaplébe és összefőzzük.
Amint a krumpli megpuhult, a tejföllel behúzzuk.
Vigyázzunk arra, hogy ne csapódjon ki a tejföl a hő hatására. Végül az egészet
pépesítjük botmixerrel. Sóval és fehérborssal ízesítjük. Ha túl sűrű, akkor egy
kis alaplével felengedjük, ha túl híg, akkor egy kis lisztes habarással még be
lehet állítani a sűrűségét. Csészében tálaljuk, finomra vágott
petrezselyemlevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése