Keresés ebben a blogban

2014. május 13., kedd

Retekleves

A héten felszedtük az utolsó retkeket, ezért egy ízletes reteklevest készítettem. Tudom, hogy elég bizarr a neve, de nagyon finom lett.

Hozzávalók:

2 csomag retek (kb. 10 darab, nagyobb esetén, egyébként ízlés szerint)
1 liter csirke alaplé
1 kisebb krumpli
Tejföl (annyi, hogy behúzza, de ne legyen domináns az íze)
Só, fehérbors

Elkészítése:


A retkeket megtisztítjuk, megmossuk, a krumplit félbevágjuk és vékony szeletekre szeletlejük. 

Az egészet beletesszük az alaplébe és összefőzzük. 


Amint a krumpli megpuhult, a tejföllel behúzzuk. Vigyázzunk arra, hogy ne csapódjon ki a tejföl a hő hatására. Végül az egészet pépesítjük botmixerrel. Sóval és fehérborssal ízesítjük. Ha túl sűrű, akkor egy kis alaplével felengedjük, ha túl híg, akkor egy kis lisztes habarással még be lehet állítani a sűrűségét. Csészében tálaljuk, finomra vágott petrezselyemlevéllel díszítjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése