Keresés ebben a blogban

2014. november 18., kedd

Közeleg a tél!

Az eddigi területünk
Mi más is lehetne a mai bejegyzésem címe, mint eme klasszikus gyöngyszem! Ha igaza van az időjósoknak, akkor az elhúzódó vénasszonyok nyara után a hétvégére tényleg megérkezik a tél, rövid őszi átmenet után. Az elmúlt hétről még maradt némi kerti munka, amit igyekeztem a hétvégén elvégezni. A cseresznyefa és szőlőleveleket összegyűjtöttem és a kert végébe hordtam, mivel megfelelő alapanyaga lesz a tavaszi komposztomnak. Sikerült elintézni a héten az újabb keret igénylését (erről itt írtam), így jövő tavasszal már két komposztáló keretet fogok beállítani, hogy legyen megfelelő minőségű és mennyiségű komposztom. Az ásásból is maradt még hátra, ezért ezt is befejeztem, így az eddig használt területet sikerül megháromszorozni a következő évre, ha minden jól megy. 
Új terület, új lehetőségek

A vasárnapi ebédünk egyik alapanyaga a nyáron megfőzött paradicsomlé és fűszeres paradicsom szósz (én pizzaszósznak szoktam nevezni) volt. Egy egyszerű sült csirkecomb fűszeres paradicsomszószban, mellé krumplipüré és párolt brokkoli. Egészséges és kiadós ebéd. A paradicsomszósz szépen átjárta a csirkehúst, nem szárította ki, a paradicsom íze nem dominált, hanem szépen keretezte ételkompozíciónkat. J
Vasárnap délután még arra is maradt időnk, hogy átbeszéljük és pontosítsuk a következő évi teendőinket, megbeszéljük, hogy milyen új beruházást és növényeket akarunk kipróbálni szépen növekvő kertünkben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése