2014. augusztus 22., péntek
Rakott zöldbab ahogy én szeretem
Még mindig termett elegendő zöldbabunk egy adag ebéd megfőzéséhez, ezért ma egy olyan receptet szeretnék megosztani veletek, amely könnyű, viszonylag gyorsan elkészíthető és laktató. Az eredetihez képest van eltérés, de mindenképpen ajánlom.
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab (abálva)
40 dkg csirkemell, darálva
2 fej kisebb hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 tojás megfőzve
3 dl fűszeres paradicsomlé (saját recept)
só, bors, tejföl, sajt
Elkészítés:
A zöldbabot előkészítem, blansírozom.
A hagymát finomra vágom, a fokhagymát pépesre zúzom. Majd olajon üvegesre pirítom, ehhez tesszük hozzá a darált húst. Amint a darált húst szépen megkapta az olaj, a paradicsomlével felöntöm, fűszerezem sóval és borssal.
Közben a zöldbabot kivajazott jénaiba teszem. Majd a megfőtt darált húst egyenletesen szétterítem rajta.
Tojásokat szeletekre vágom, és elhelyezem a massza tetején.
A tejföllel és sajttal szépen befedem a tojásokat. Előmelegített sütőben készre sütöm.
Címkék:
paradicsom,
recept,
zöldbab
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése