Keresés ebben a blogban

2014. május 5., hétfő

Reteksaláta

A retek beérett, lehet szüretelni. A boltihoz, piacihoz képest élénkpiros színű, íze erős, állaga kemény, lédús, egyáltalán nem fás. Adta magát a kérdés, hogy mit csináljak vele? Saláta!
Gyorsan csináltam egy tavaszi reteksalátát.

Hozzávalók:
2-3 szál újhagyma, kb. 2 cm-re vágva, majd „felnégyelve”
5 db retek, finomra vágva
15 dkg karaj, vagy sonka gyufaszálra vágva
200 g natúr joghurt
1 tk. csemege torma
csipet só
csipet fehérbors
díszítésnek finomra vágott snidling (szintén saját :) )


Az alapanyagokat előkészítem, majd egy tálban összekeverem. 30 percig a hűtőben pihentetem. Magában, vagy köretként fogyasztom. 

Fázisfotók: ☺  


1. Retkek tisztítás előtt



2. Az alapanyagok

3. Készül a saláta

4. Hagymák a tálban

5. Feldarabolva

6. Kész a saláta, mehet a hűtőbe


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése