A retek beérett, lehet szüretelni. A boltihoz, piacihoz
képest élénkpiros színű, íze erős, állaga kemény, lédús, egyáltalán nem fás. Adta magát a kérdés,
hogy mit csináljak vele? Saláta!
Gyorsan csináltam egy tavaszi reteksalátát.
Hozzávalók:
2-3 szál újhagyma, kb. 2 cm-re vágva, majd „felnégyelve”
5 db retek, finomra vágva
15 dkg karaj, vagy sonka gyufaszálra vágva
200 g natúr joghurt
1 tk. csemege torma
csipet só
csipet fehérbors
díszítésnek finomra vágott snidling (szintén saját :) )
Az alapanyagokat előkészítem, majd egy tálban összekeverem.
30 percig a hűtőben pihentetem. Magában, vagy köretként fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése