Egy egyszerű zöldsaláta, az öntet miatt férfiaknak is ajánlott. Bevallom
őszintén, hogy az öntetet innen (link) szereztem.
Hozzávalók:
300 gr friss spenót
1 csomag mini mozarella golyó
2 tojás
0,33 ml világos sör
2 ek cukor
2 ek méz
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, többször alaposan átmossuk, majd lecsepegtetés
után a salátás tálba szedjük. A mozarella
golyókat lecsöpögtetjük, félbevágjuk és a salátára halmozzuk.
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd lehűtjük és vékony cikkekre vágva a spenót tetejére tesszük.
Közben elkészítjük
az öntetet. A sörből félreteszünk egy keveset, lassan
felforraljuk a cukorral, majd nagyon kis lángon sűrítjük. Én mézet is raktam a szirupba. Ennek az lett az
eredménye, hogy egy édes és a sörre jellemző karakteres ízű mártást kaptam a
végén. A cukorból kevesebbet használtam, mert nagyon édesnek találtam. A
saláta mellé tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése